Feest in de wolken

Schamp concipieerde dit verrassende prentenboek annex groeimeter in zijn gekende, fantasierijke en bonte (teken)stijl die zowel kinderen als volwassenen boeit. Het geheel oogt als een boek, maar als je het openvouwt heb je een groeimeter van maar liefst 2 meter hoog.
Het geheel is een appartementsblok dat uit 8 bouwlagen bestaat. Op het gelijkvloers bevindt zich de hoedenwinkel ‘Talking hats’. Een meisje, verkleed als Roodkapje, en een jongen met een panterpakje aan nemen je mee naar boven. Naar de kamer waar een stel een reis fantaseert doorheen de wereld met een ventilator en wat grote wandfoto’s, naar de badkamer waar de matroos zijn zeemeermin een bad geeft, naar de kamer met het schakende koppel, naar de tuinkamer waar de natuur zijn volle gang mag gaan, naar de kamer met de reuzenpoes, naar de bibliotheekkamer en tot slot naar het dakappartement waar iedereen broederlijk aan tafel feest viert. In het kielzog van de twee ‘gidsen’ ontdek je ook telkens een wit konijn en een muis.
Prent na prent raak je er niet snel op uitgekeken. Realiteit en droom vullen elkaar aan en de vele details laten zich graag ontdekken. Zoals steeds verstopt de auteur ook voldoende grapjes voor volwassenen in zijn prenten. Heerlijk!
Een origineel werk dat niet thuishoort in de boekenkast maar aan de muur om er steeds naar terug te keren en telkens weer nieuwe zaken in te ontdekken.

Eric Vanthillo - augustus 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Schamp   

Illustrator
Tom Schamp   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2017

ISBN
9789401446563

Aantal pagina's
8

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Hoch Hinaus