Fantastische Reddingsmissie – Planeet Omar, deel 3

Omar heeft een fantastische juf. De hele klas is dol op haar. Wanneer juf Hallison onverwacht afwezig is, raakt de klas in paniek. De invaljuf is streng en ongezellig. En niemand wil vertellen waar juf Hallison is, of wat er met haar aan de hand is. Omar en zijn vrienden gaan op onderzoek en komen tot verrassende ontdekkingen. Volgens hen is juf Hallison ontvoerd door aliens en zit er nu een alien in haar buik. Deze theorie durft Omar thuis niet vertellen, want iedereen zou hem gek verklaren, maar de bewijzen zijn er. Hoe kan Omar zijn juf redden? Misschien lukt het wel tijdens zijn reis naar Pakistan, waar hij haar toevallig tegenkomt…

Omar is een ontwapenend personage. Zijn goedheid zit in kleine dingen, die terloops vermeld worden tijdens de beschrijvingen van dagelijkse gebeurtenissen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn juf wil helpen als hij denkt dat ze in de problemen zit. Op een heerlijk naïeve manier combineert hij al wat hij ontdekt tot een fantasievolle gebeurtenis: zijn juf is ontvoerd door aliens.
De tekst leest vlot en de personages zijn levensecht. Kleine en grote illustraties zitten verwerkt in de tekst, zodat het geheel luchtig en aantrekkelijk overkomt. Dat helpt je om vanaf de eerste bladzijde ondergedompeld te worden in de leefwereld van Omar. Zijn belevenissen thuis en op school geven een beeld van het alledaagse leven waarbij fantasie alles nog veel levendiger maakt. En waarin vriendschap centraal staat.
Een hartverwarmend nieuw verhaal over Omar en zijn vrienden.

Mik Ghys - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Zanib Mian

Illustrator
Nasaya Mafaridik

Uitgeverij
Volt   


Reeks
Planeet Omar

Jaartal
2021

ISBN
9789021420790

Aantal pagina's
242

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Planet Omar: Incredible Rescue Mission

Vertaler(s)
Edward van de Vendel