Fantastische foto’s

aanrader Coverafbeelding van: Fantastische foto’s

Trefwoord(en)
fotograferen
fantasie
creativiteit

Genre
hobby

Vanaf
9 jaar

Jan von Holleben is een Duitse fotograaf die in Londen woont en werkt. Hij startte zijn carrière al op de leeftijd van 13 en heeft de kinderlijke speelsheid in zijn werk nooit verloren. Dat levert voortdurend knappe beelden op die balanceren tussen realiteit en fictie en die op een fantasierijke manier flirten met een verrassende vervreemding.
In dit boek neemt hij het jonge doelpubliek bij de hand en leidt hij hen rond in zijn eigen universum.
Maar daar blijft het niet bij. Hij openbaart ook zijn werkwijze en zijn trucs en geeft zo zijn geheimen prijs. Wat de kijker/lezer fascineert. En voor die het weet staat hij of zij zelf met de smartphone of fotocamera foto’s te maken vol fantasie en gekte.
Origineel en knap, prikkelend en begeesterend.
Het boek is doordacht opgebouwd. Na een korte inleiding met wat tips and tricks, volgen 10 hoofdstukken waarin telkens beelden binnen een thema getoond en uitgewerkt worden: het vliegen of zweven door de ruimte, hersenscans vol fantasie, de zwaartekracht negeren, droomwerelden maken door te spelen met micro en macro en perspectieven, spiegelspoken maken, enzovoort. Om het geheel netjes af te sluiten volgen daarna nog wat geheimen van de meester-fotograaf en een verklaring van de belangrijkste fotografietermen.
Dit boek is duidelijk een vat vol inspiratie dat jongeren (én volwassenen) meteen begeestert om zelf aan de slag te gaan. De verzorgde uitgave met heldere teksten en stimulerende foto’s helpt je erbij.
Niet voor niets is de ondertitel: ‘Maak geen foto’s, maar maak werelden!’…
Een aanrader boordevol creativiteit die thuishoort in elke klas- of schoolbibliotheek en bij groepen waarin aan beeldende expressie gedaan wordt. Maar even goed voor iedereen thuis.

Eric Vanthillo - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Monte Packham

Illustrator
Jan von Holleben   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2019

ISBN
9789047710950

Aantal pagina's
96

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Photo Adventures

Vertaler(s)
Jesse Goossens