Fantastisch vervoer

Coverafbeelding van: Fantastisch vervoer

Trefwoord(en)
vervoermiddelen
voertuigen

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Na een voorwoord komen twaalf vormen van vervoer aan bod: van treinen, schepen, auto’s, vliegtuigen , ballonnen, fietsen tot ruimteschepen. Op een dubbele paginagrote illustratie wordt telkens een tijdlijn aangegeven, waarna op een volgende dubbele pagina meer informatie over enkele belangrijke stappen in de evolutie van de betreffende vervoersvorm wordt gegeven.

Het boek komt heel erg druk over. De illustratie die bij de tijdlijn wordt weergegeven is eerder een chaotisch stripachtig zoekplaatje waarop de verschillende opeenvolgende vervoersmogelijkheden doorheen de tijd staan afgebeeld. Op de volgende dubbele pagina wordt in een aantal tekstblokken erg kort informatie gegeven over de verschillende stappen in de evolutie van het voertuig. Daarbij worden delen van de illustraties van de vorige pagina terug gebruikt.
De illustraties zijn zwart-witte pentekeningen met erg veel dichte arceringen die zeer donker en soms zelfs wat bedreigend overkomen. Door hun stripachtig voorkomen zijn ze ook niet helemaal realistisch. Iets wat wel belangrijk is voor een informatief boek.
Erg druk en niet helemaal overtuigend boek met korte stukjes informatie over de verschillende vormen van vervoer doorheen de tijd.

Pol Van Damme - september 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Tom Jackson

Illustrator
Chris Mould

Uitgeverij
Nieuwezijds   


Jaartal
2019

ISBN
9789057125355

Aantal pagina's
63

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Amazing Transport – Journey Through the History of Transport

Vertaler(s)
Textcase