Fantasia XIV: Terug in de tijd

Coverafbeelding van: Fantasia XIV: Terug in de tijd

Trefwoord(en)
diefstal
helpen
machtsstrijd

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Geronimo Stilton heeft van Florina, de koningin van Fantasia, een belangrijke ring in bewaring gekregen. Deze Gevleugelden Ring is zeer waardevol in Fantasia. Maar op een dag wordt de ring gestolen uit Geronimo’s nachtkastje, want de zwarte feeën zijn erin geslaagd de Magische Sluier die beide werelden van elkaar scheidt, te scheuren. Geronimo wordt opgehaald om in Fantasia verantwoording af te leggen. Iedereen vervloekt hem, behalve Florina. Geronimo krijgt nog een kans om het goed te maken. Hij moet de ring terugstelen van Evilina, de boosaardige zus van Florina. Florina stuurt hem naar het rijk Lumineus om hulp te vragen aan het Geheime Genootschap waar zij lid van is. Gelukkig willen ze hem helpen, want het wordt een levensgevaarlijke onderneming.

Opnieuw beleeft Geronimo een angstaanjagend en spannend avontuur in Fantasia. Door zijn schuld zou de boosaardige Evilina de heerseres van Fantasia kunnen worden. Er zit dus niets anders op dan weer het gevaar op te zoeken. Zoals steeds krijgt Geronimo hulp van inwoners van Fantasia die in hem geloven. Ook al vindt hij zichzelf niet moedig, toch kruipt hij nooit weg in een hoekje maar zoekt het gevaar op. Er zit ook wat humor verwerkt in het verhaal, dat regelmatig onderbroken wordt voor extra informatie over de personages en het leven in Fantasia. Het boek staat ook boordevol illustraties, waarvan er enkele een extra dimensie hebben, die je alleen kan zien met de bijgeleverde 3D-bril. Er zijn ook weer enkele kras-en ruikprentjes aanwezig, allemaal om de lezer een speciale leeservaring te bezorgen.
Na het avontuur van Geronimo Stilton is er nog een extra hoofdstuk, waarin het magische toverboek van Randolf de Lumineuze voorgesteld wordt. Deze Omnibus Magicus maakt van de lezer een volleerde tovenaar. Het staat vol weetjes, puzzels en knutselideeën. Misschien staat er zelfs een spreuk bij waardoor dit volumineuze boek (668 pagina’s) minder zwaar aanvoelt bij het lezen. Ook al zal dat voor de lezende avonturiers of toekomstige tovenaars geen probleem zijn.

Mik Ghys - december 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Geronimo Stilton   

Illustrator
diverse

Uitgeverij
De Wakkere Muis   


Jaartal
2019

ISBN
9789085925309

Aantal pagina's
668

Prijs
€36,50


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Grande Ritorno nel Regno della Fantasia 2

Vertaler(s)
Loes Randazzo