Familie liegt nooit

Coverafbeelding van: Familie liegt nooit

Trefwoord(en)
familiegeheimen
vakantie
eiland

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Milly, Aubrey en Jonah Story zijn nichten en neef, maar kennen elkaar nauwelijks. Hun oma hebben ze nog nooit ontmoet en nu nodigt die hen uit om tijdens de zomer op haar resort op een eiland te komen werken. Na wat aansporing van hun ouders – die allen onterft zijn voor de geboorte van de kinderen – zijn de jongeren wel nieuwsgierig. Toch lijkt hun oma weinig opgezet met hun komst. De verraste jongeren trachten te weten te komen wat er aan de hand is. Hun familiegeschiedenis blijkt erg duister en mysterieus te zijn. Wat is er in het verleden gebeurd?

Deze familiegeschiedenis wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van één van de drie jongeren, telkens in de ik-vorm. De lezer kijkt dus door de ogen van de jongeren naar de gebeurtenissen. Daardoor weet de lezer ook wat de drie jongeren denken en hoe ze op elkaar reageren. Enkele keren wordt er teruggegrepen naar gebeurtenissen uit het verleden. Die hoofdstukken worden door de auteur verteld vanuit het standpunt van de jongste dochter, Allison.
De opbouw van het verhaal is erg uitgebreid. De lezer krijgt heel uitvoerige beschrijvingen van omgevingen, van personages en van gebeurtenissen. Het duurt dan ook behoorlijk lang vooraleer er enige spanning in het verhaal komt. De finale komt wel enigszins vreemd over. Blijkbaar was er niemand uit de omgeving van de oma die iets vreemds had opgemerkt gedurende die twintig jaar.
Als een lezer spanning zoekt dan moet hij/zij een ander boek kiezen.
Als een lezer een roman zoekt met sterk uitgewerkte personages over een duister familiegeheim dan heeft hij/zij goed gekozen.

Pol Van Damme - april 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Karen M. McManus   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000373000

Aantal pagina's
298

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Cousins

Vertaler(s)
Willeke Lempens