Expeditie Toi Moko

Coverafbeelding van: Expeditie Toi Moko

Trefwoord(en)
avontuur
rituelen
volkeren

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Op een avond wordt er bij Thom een kist afgeleverd voor zijn vader die archeoloog en antropoloog is. De brengers doen erg geheimzinnig over de inhoud en dat wekt de nieuwsgierigheid van Thom en zijn buurmeisje Lin. De kist blijkt een Toi Moko te bevatten, een gemummificeerd hoofd van een Maori-hoofdman uit Nieuw-Zeeland. Het blijkt bepaalde krachten te hebben. Thom en Lin mogen mee om het hoofd terug te bezorgen aan de Maori-stam in Nieuw-Zeeland. Maar dan blijkt dat er kapers op de kust zijn, die alles in het werk stellen om het hoofd te bemachtigen. Het wordt een spannend avontuur.

Het verhaal is eigenlijk geschreven om de lezer een beeld te geven van de cultuur van de Maori’s in Nieuw-Zeeland en hoe ze die trachten te behouden in de hedendaagse maatschappij. Alle gebeurtenissen kaderen in dit gegeven.
Het verhaal wordt verteld door de auteur vanuit het standpunt van Thom. Het verhaal leest vlot en de dialogen komen levensecht over. De jongeren zijn herkenbaar en beleven een avontuur dat ze altijd al wilden beleven, zonder zich zorgen te maken over de gevaren die daaraan verbonden kunnen zijn.
Achteraan in het boek is een heus dossier over Nieuw-Zeeland en de Maori opgenomen in de hoop dat de lezer geïnteresseerd is geworden na het lezen van het verhaal.
Op de binnenflap staat een kaart van Nieuw-Zeeland, maar die is enkel als vorm herkenbaar want de benamingen van de steden zijn onleesbaar door de minuscule letters.
Ontspannend, onderhoudend verhaal dat de lezer een beeld wil geven van de cultuur van de Maori in Nieuw-Zeeland.

Pol Van Damme - maart 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Fedor de Beer

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2017

ISBN
9789000352920

Aantal pagina's
192

Prijs
€16,99