Expeditie Stad

Coverafbeelding van: Expeditie Stad

Trefwoord(en)
natuur
stad
zoektochten

Genre
hobby

Vanaf
5 jaar

De ondertitel van dit fantasievolle doeboek is ’40 zoektochten om mee(r)  buiten te komen’. Na een zeer geslaagde ‘Expeditie natuur’ waarin 52 tochten voorgesteld werden, neemt de auteur je mee de stad in. Niet om zomaar wat rond te wandelen, dit boek geeft je ideeën voor tochten met een opdracht. Tochten die je op je eentje kan maken of met meer. Korte tochten of lange, overdag of ’s avonds, het kan allemaal. Zo kan je een kauwgomsafari doen, een waanzinnige fossielentrip, een druk-op-de-knop-tocht of een stadsvogelbingo. Hoe doe je dat? Je neemt dit boek, je zoekt een zoektocht uit, je leest de spelregels en je kan vertrekken. Belangrijk is vooral dat je ook de achterkant van de zoektocht leest, daar staat steeds wat extra informatie die nuttig kan zijn om de zoektocht te laten slagen. En dat je tijdens de tocht je fantasie gebruikt, want er bestaan geen vaste spelregels voor deze zoektochten.
De auteur beschrijft vol enthousiasme de zoektochten die je kan ondernemen. Daarbij laat ze je kennismaken met allerlei kleine dingen waar je meestal gewoon voorbij loopt. Zoals de fossielen in de ‘blauwe steen’, de vele stadsvogels, plantjes tussen de stenen, graffiti en opvallende etalages. Naast zaken die je gewoon kan zien en gebruiken in een opdracht, zoals verkeersborden, straatnaambordjes en allerlei voertuigen, valt de stad ook te gebruiken voor grappige tochten. Zoals een voordeurenfestival, een streepjessafari, een afluistertocht of een als-dan-tocht.
De auteur heeft haar fantasie losgelaten op de stad en bedacht originele tochten. Het wordt een plezier om de stad op deze manier te ontdekken.
Een speels ideeënboek voor alle leeftijden.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Sarah Devos   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2023

ISBN
9789002277757

Aantal pagina's
84

Prijs
€18,99