Exit

Coverafbeelding van: Exit

Trefwoord(en)
vriendschap
drugs
zelfmoord
schuldgevoel

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Leon heeft zelfmoord gepleegd. Dat is een grote schok voor de vier vrienden Bas, Thijs, Finn en Jelle. Ze beseffen onmiddellijk dat zij de oorzaak zijn en gaan elk op hun manier met dit gegeven om. De vier vrienden hadden al wel wat uitgestoken, maar met Leon zijn ze te ver gegaan. Door zijn zelfmoord beseffen ze dat hun gedrag fout was en welke gevolgen dat kan hebben. Ook raken ze geconfronteerd met het al dan niet aanwezige schuldgevoel bij hun vrienden. Niet iedereen kan deze last dragen…

In elk hoofdstuk kruip je in de gedachten van een van de vier vrienden. Daardoor krijg je zicht op hun karakters, de verhoudingen in hun vriendengroepje, hun gedrag na de zelfmoord van Leon. Je komt ook in stapjes te weten wat de vier al allemaal op hun geweten hebben en wat er eigenlijk tussen hen en Leon is voorgevallen. De verwerking van die zelfmoord is erg complex, de jongens reageren erg verschillend op dit trieste bericht. Het verandert hun leven.
Dit is een sterk staaltje psychologie, een debuutroman die je onmiddellijk bij de keel grijpt. De personages zijn levensecht en hun gevoelens worden zeer realistisch beschreven. Het is dan ook een aangrijpend relaas van de gevolgen van een impulsieve daad, die de levens van alle betrokkenen compleet overhoop haalt.

Mik Ghys - juli 2011

Zoek op bib.be

Auteur
Tim Kestens   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2011

ISBN
9789044815603

Aantal pagina's
112

Prijs
€14,95