Escape Room

Coverafbeelding van: Escape Room

Trefwoord(en)
doeboek
raadsels
musea
zoektochten

Genre
hobby

Vanaf
10 jaar

Je krijgt een briefje om op een avond naar het museum te komen. Eénmaal binnen zit je opgesloten en kan je pas verder als je enkele raadsels of puzzels hebt opgelost. Zodoende beland je van de ene zaal in de andere. Met telkens andere opdrachten. Je hebt al je vaardigheden nodig om uiteindelijk buiten te geraken. En daar staat iemand je op te wachten.

Dit doe-boek is opgevat als een ‘escape room’. Elke zaal van het museum begint met een overzichtsillustratie en een korte inleiding. Op die illustratie kan de aandachtige lezer/knutselaar al een aantal tips ontdekken. Op enkele volgende bladzijden moet de lezer/knutselaar verschillende raadsels en puzzels oplossen. Daarvoor zitten een aantal materialen in een envelop achteraan in het boek. De verschillende zaken die de lezer/knutselaar nodig heeft, moet hij/zij heel voorzichtig uit bladen drukken en ook dikwijls vouwen en in elkaar zetten. Iets wat toch de nodige vaardigheden en voorzichtigheid vereist. Na het oplossen van de raadsels en/of puzzels kunnen alle materialen terug ontplooid worden en weer in de envelop gestoken, zodat een andere lezer/knutselaar ermee aan de slag kan.
Om de raadsels en puzzels te kunnen oplossen, krijgt de lezer/knutselaar ook kaartjes met enkele tips die hij kan raadplegen, mocht hij de oplossing niet vinden. Op de eerste bladzijde van het boek vindt de lezer/knutselaar een uitleg hoe hij aan de slag moet gaan en op de laatste bladzijde van het boek worden alle antwoorden  prijsgegeven.
Een doe-boek met raadsels en puzzels met materialen die zelf in elkaar moeten worden gestoken. Een bezigheid die vele uren kan duren.
Voor handige knutselaars, puzzelaars en raadseloplossers.

Pol Van Damme - februari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Dr Gareth Moore   

Illustrator
Beatriz Castro   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2021

ISBN
9789048319855

Aantal pagina's
48

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Escape Room

Vertaler(s)
Ingrid Hadders