Eri wil een eenhoorn zijn

Coverafbeelding van: Eri wil een eenhoorn zijn

Trefwoord(en)
helpen
vriendschap
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Alle dieren in het bos spelen samen en hebben plezier. Behalve Eri de egel, die denkt dat niemand met hem wil spelen omdat hij scherpe stekels heeft. Hij droomt over de zachte vacht van eenhoorns en wil zelf ook een eenhoorn zijn. Dus gaat hij op zoek naar eenhoorns, die zijn stekels zeker kunnen omtoveren in een zachte vacht. Onderweg ontmoet hij verschillende dieren in nood, die hij onmiddellijk helpt en die daarna mee op zoek willen naar de eenhoorns. Maar meneer Uil heeft slecht nieuws voor Eri. Eenhoorns bestaan niet. Gelukkig zijn er de dieren die hij onderweg geholpen heeft en die zijn vrienden geworden zijn. Zij maken Eri duidelijk dat hij goed is zoals hij is. Een echte vriend.

Tijdens de zoektocht van Eri toont hij zijn ware karakter, en dat is net waarom de andere dieren hem graag zien. Maar dat moeten ze hem vertellen, want Eri ziet dat zelf niet. Wat een duidelijke les is voor alle (voor)lezers. Het belangrijkste is dat je jezelf bent, zo kunnen je vrienden je graag zien. Anders willen zijn kan een mooi doel zijn, maar is in dit geval niet nodig. Eri is goed zoals hij is maar moest dat zelf kunnen inzien.
Een mooi verhaal met expressieve illustraties en een vlotte tekst. In de dialogen zit rijm en herhaling, wat het voorlezen extra gezellig maakt. Het kleurgebruik is knap ingewerkt in het verhaal, waarbij de personages de kleuren beïnvloeden. Knap gedaan, want dit zorgt voor een speciale sfeer waarbij aan het einde alle kleuren mooi samenkomen.
Een fantasievol verhaal over jezelf zijn en nieuwe vrienden vinden.

Mik Ghys - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Susan Wallenburg   

Illustrator
Marijn van der Wateren   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044850055

Aantal pagina's
27

Prijs
€17,95