Er zit een gat in mijn boek

Coverafbeelding van: Er zit een gat in mijn boek

Trefwoord(en)
creativiteit
fantasie

Genre
hobby

Vanaf
3 jaar

Hervé Tullet, gekend en geliefd om zijn kleurrijke prentenboeken die je steeds creatief uit je tent lokken voor een erg jong doelpubliek, verrast ons deze keer met een hoogst origineel boek zonder kleur. Enkel de kaft is rood, maar daarbinnen is alles zwart en wit.  Zijn originele concept, met een groot gat in het midden van het boek, leidt tot hilarische spelmomenten. Elke dubbele pagina staat op zich met een grote tekening waarin het gat een centrale rol speelt. Zoals een kookpot op het vuur, de mond van een ruimtewezen, de buik van een zwangere vrouw, de rotonde waarop een standbeeld ontbreekt, de ring van het basketbalspel, het gat van de toverhoed, enz. …
98 pagina’s lang lees je telkens een hele summiere, overduidelijke opdracht die je meteen op weg zet naar creatieve spelmomenten. Soms bescheiden en minimaal, soms hilarisch en uitbundig. Soms toont een kleine tekening in de hoek wat er van je verwacht wordt maar vaak ontbreekt dit en ben je vrij in hoe je de opdracht uitvoert. En heb je zin om te kleuren, gewoon doen! Want de zwart-witte lay-out nodigt je daar sterk toe uit.
Een bijzonder doe-boek dat misschien beter een stevige, harde kaft had mogen hebben om het geheel hanteerbaarder te maken. Maar inhoudelijk valt er niets op aan te merken. Integendeel!… Dus nemen we dat nadeel er met gemak bij.

Eric Vanthillo - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Hervé Tullet   

Illustrator
Hervé Tullet   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2017

ISBN
9789401440240

Aantal pagina's
98

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
The Book with a Hole

Vertaler(s)
Christelle Bogaert