Er zit een beer op mijn stoel

Coverafbeelding van: Er zit een beer op mijn stoel

Trefwoord(en)
samenleving
dieren
delen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Muis is niet gelukkig want Beer zit op zijn stoel. Hij geeft hem een duw, maar Beer beweegt geen moer. Hij probeert hem te viseren, maar Beer kijkt niet op van zijn krant. Zelfs met een lekkere peer kan hij Beer niet verleiden. Hij springt op en neer, gaat ontzettend te keer, scheldt en negeert, maar Beer geeft geen kick. Ten einde raad barst Muis uit in een woedeaanval en verlaat hij het huis. En Beer? Die is zich nog steeds van geen kwaad bewust. Na een tijd verlaat hij het huis en gaat hij naar zijn eigen iglohuis boven op de ijsberg. Maar daar blijkt zijn bed ingenomen te zijn…

Fantasie, humor en een duidelijke boodschap samen in één boek.
De herhaaldelijke pogingen van Muis werken op je lachspieren, vooral door de reacties, of beter het niet reageren, van Beer. Zo bouwen zowel het verhaal als de emoties van Muis zich gestaag op naar een climax. Met een verrassend einde dat je verbeelding op gang brengt.
De tekst, in heldere blokjes van 4 lijnen, leest vlot met een zweem van poëzie. Als contrast ermee is de woedeaanval van Muis typografisch juist weergegeven. Het effect, zeker met de tekstloze pagina’s erna, is groot.
De eenvoudige prenten zijn ontdaan van overbodige details en zijn daardoor helder en duidelijk. De expressie van de beide dieren spreekt boekdelen en creëert een fijne humor die zowel jong als oud bekoren zal.
Een hoogst eenvoudig prentenboek dat niet snel in de kast zal verdwijnen…

Eric Vanthillo - juli 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Ross Collins   

Illustrator
Ross Collins   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2015

ISBN
9789025760717

Aantal pagina's
30

Prijs
€11,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
There's a Bear on My Chair

Vertaler(s)
Bette Westera