Er is iets aan de kip met je hand

Coverafbeelding van: Er is iets aan de kip met je hand

Trefwoord(en)
poëzie
taal
dieren
fantasie
emoties

Genre
poëzie

Vanaf
5 jaar

De bijzondere titel van deze dikke gedichtenbundel toont meteen het opzet van de inhoud ervan: Geert De Kockere speelt en jongleert met taal en klank dat het een lieve lust is. Hij rijmt en haalt woorden uit hun context en verrast zo met flitsende gedichten die vaak een verwonderde glimlach op je gezicht toveren. Zware psychologie of diepe emoties moet je hier niet zoeken, wel het lichtere werk dat als een bonte stoet aan je voorbij trekt zonder te beklijven maar wel te plezieren.
Een boos konijn dat zwart ziet van woede, een ijdele vis van goud die nu te vinden is in een bokaal, een olifant met een pruillip die niet tevreden is met de nieuwe trui die zijn moeder voor hem geslurft heeft, een koe die een feestje geeft in de wei tussen de vele koeienvlaaien, een luisje dat houdt van wiebelen en kriebelen, een grommend beest in je buik, twee boerse beren die besloten om het boeren af te leren, en nog veel, veel meer.
Tussen de vele versjes door lees je doe-opdrachten of vragen die je aan het denken zetten. Hier ook weer geen grote artistieke uitspattingen of originele en verrassende thema’s, maar wel bescheiden opdrachten die je met plezier verstrooien. Wat wil jij later worden?, teken een droomdier, teken handdieren, kris kras door het doolhof, heb jij wel eens heimwee?, waar krijg jij rode wangen van?, teken je eigen oelewoelepietsplets, enzovoort.
Verhoeff maakt met haar paginagrote, zachtgekleurde prenten het geheel tot een aantrekkelijk hebbeding waar je graag in rondsnuistert. Zij vat perfect de surrealistische figuren of ideeën die De Kockere beschrijft in heldere beelden die prent na prent je aandacht vasthouden. De verscheidenheid en afwisseling zijn daarbij een grote troef. Zo gaan beelden en gedichten perfect samen en tillen zij elkaar op.
Een prettige bundel voor taalgevoelige kinderen, die zijn plaats verdient in elke boekenkast waar kinderen en het Nederlands samen opgroeien.

Eric Vanthillo - april 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Geert De Kockere   

Illustrator
Nelleke Verhoeff

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2017

ISBN
9789462912632

Aantal pagina's
110

Prijs
€17,50