Enzo en de strijd tegen de Oni

Coverafbeelding van: Enzo en de strijd tegen de Oni

Trefwoord(en)
magie
avontuur
vriendschap
strijd
school

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Enzo vindt een vreemd voorwerp in zijn rugzak. Het ding is klein en van metaal. Enzo weet niet hoe het in zijn rugzak is beland en waarvoor het dient. Het ding blijkt een bizarre kracht te hebben. Als hij dat ontdekt, valt hij van de ene verbazing in de andere. Zijn zoektocht naar antwoorden is niet eenvoudig. En met de pestkoppen op school wordt dat er niet beter op. Gelukkig zijn die bang voor Kira, Enzo’s beste vriendin. Maar daarmee is het probleem van het ding nog niet opgelost.

Dit boek bevat een avontuurlijk verhaal, zonder meer. Het verhaal wordt voor het merendeel door de auteur verteld vanuit het standpunt van Enzo. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Enzo meemaakt. Er zit heel wat humor in het verhaal en door de snelle opeenvolging van de gebeurtenissen blijft de lezer geboeid. Bij de spectaculaire finale mag de lezer niet te veel nadenken over het feit dat de wezens waartegen Enzo en de anderen vechten zo plotseling massaal aanwezig zijn, terwijl ze daarvoor niet opvallend in hun leefwereld voorkwamen.
Mocht iemand toch iets meer achter het verhaal zoeken dan is het hebben van zelfvertrouwen zeker een punt. Enzo evolueert doorheen het verhaal ook van een wat onzeker iemand met weinig zelfvertrouwen naar iemand die toch zijn mannetje leert te staan. Of dat een positieve, opgewekte houding tegenover de medemens een veel aangenamere manier van leven geeft, in plaats van op alles en iedereen te kankeren. Iets waar Enzo en zijn vrienden iets aan willen doen.
Een sprankelend verhaal, met spanning, magie en humor. Beslist het lezen waard.

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Thomas van Luyn   

Illustrator
Sophie Pluim   

Uitgeverij
Volt   


Jaartal
2022

ISBN
9789021430942

Aantal pagina's
269

Prijs
€15,99