Enna tegen het Inktgenootschap

Coverafbeelding van: Enna tegen het Inktgenootschap

Trefwoord(en)
magie
geheim genootschap
boeken
Londen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Enna merkt dat een vreemde man iets schrijft in een zeldzaam oud boek in de boekenwinkel van haar moeder. Ze vindt sporen van een gloeiende groene inkt, een teken van een geheim Inktgenootschap. En telkens als er iets in een boek wordt herschreven, verandert er iets in Enna’s wereld. Enna besluit te infiltreren in het genootschap om dit te stoppen. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig.

Dit is het eerste deel van een reeks rond Enna en een Inktgenootschap.
De auteur beschrijft de plaatsen en gebeurtenissen erg uitgebreid, met allerhande details, waardoor de spanningsboog niet erg strak staat. De lezer moet ook echt meegaan in de fantasiewereld die geschapen wordt, anders haakt hij al snel af.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Enna, in de ik-vorm. De lezer ervaart haar omgeving dus door haar ogen en weet ook niet meer dan wat Enna ziet en hoort. Enna is een vrolijk en opgewekt meisje dat zich niet snel laat overdonderen en alles in het werk zal stellen om haar geliefde boeken en de wereld zoals zij die kent te beschermen.
Het verhaal verloopt chronologisch en speelt zich af in het hedendaagse Londen. Boeken, fantasie en fantasy spelen in het verhaal een hoofdrol.

Pol Van Damme - januari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Kristen Perrin

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Inktgenootschap

Jaartal
2022

ISBN
9789026155529

Aantal pagina's
233

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Attie and the World Breakers

Vertaler(s)
Anne Douqué