Enkele reis Brugge

Coverafbeelding van: Enkele reis Brugge

Trefwoord(en)
thrillers
zoektochten
familie
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Als de Duitse professor Holzberger onder druk wordt gezet om een misdrijf te plegen, stuurt hij uit veiligheid zijn dochter Kerstin naar zijn oude vriend Jan in Sint-Niklaas. Daar is het echter ook niet veilig en Kerstin reist door naar Brugge, samen met Jans zoon Sebastiaan. Op de trein gebeurt er een moord en beide jongeren worden door een getuige beschuldigd. Beide jongeren moeten samenwerken om uit de handen van de politie en van de misdadigers te blijven. Maar Kerstin gedraagt zich vreemd tegenover Sebastiaan en die is daar niet mee gediend.

Een vlotlezend spannend verhaal waarin de auteur enkele ware feiten combineert met heel veel fictie. Dat verklaart ze achteraan in het boek.
Het verhaal verloopt chronologisch en overspant slechts enkele dagen. Door de verschillende vertelstandpunten weet de lezer meer dan de afzonderlijke personages. Deze zijn herkenbaar en realistisch beschreven. Voor het grootste deel wordt het verhaal verteld vanuit het standpunt van Kerstin. Zij wordt beschreven als een zelfstandig en ondernemend meisje dat zich ongewild in nesten werkt. Ze is echter ook niet ongevoelig voor Sebastiaan die haar helpt maar ook door haar gebruikt wordt om haar doel te bereiken.
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft. In het afsluitend hoofdstuk worden alle puzzelstukjes van het verhaal in elkaar gepast.
Goed voor een hele tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Hilde E. Gerard   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2022

ISBN
9789002276033

Aantal pagina's
227

Prijs
€15,99