Engels beeldwoordenboek

  Coverafbeelding van: Engels beeldwoordenboek

Trefwoord(en)
taal
woordenschat
humor
leren

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

In de inleiding van dit beeldrijke woordenboek schrijven de makers dat Engels de moedertaal is van bijna 350 miljoen mensen over de hele wereld. Daarom, zo zeggen zij, is het goed om een beetje Engels te kunnen.
En om daar alvast mee te starten maakten zij dit speelse boek vol fijne humor waarin heel wat Engelse termen en woorden te ontdekken en te leren vallen van A tot Z.
Elke dubbele pagina bevat tal van geïllustreerde woorden, bij elkaar gebracht volgens de letter van het alfabet. De makers zijn erg creatief en speels te werk gegaan want zij tonen meer dan alleen maar woorden en beelden.
Linksonder tonen zij telkens een grotere prent waarin je letters moet zoeken, rechtsboven zie je steeds een jongen en een meisje (Andrew & Alice, Bill & Becky, Charlie & Carrie, …), rechtsonder elke keer een lang woord: accelerator, bumblebee, candlelight, …) en helemaal rechts onderaan het leukste: samengestelde woorden die ook letterlijk afgebeeld worden, zoals een angel shark, een bulldog, een clownfish, kitten heels, … Deze steeds terugkerende ordening schept de nodige rust in de veelheid aan woorden en tekeningen.
Het geheel wordt afgesloten met de dagen van de week, de seizoenen, de getallen en enkele uitdrukkingen die met de Nederlandse variant vergeleken worden.
Een hoop informatie die speels en met humor gepresenteerd wordt, wat het geheel zo aantrekkelijk maakt.
De illustraties zijn speels en beweeglijk en zitten vol fantasie. Zij geven vaak aanleiding tot kleine verhaaltjes. Ideaal om te bekijken, aan te wijzen, te benoemen en vooral (met veel plezier) te ontdekken.
Het geheel is mooi en verzorgd gelay-out. De bladspiegels die druk maar niet overladen zijn en de gepaste lettertypes zorgen voor uren aangenaam zoek-, ontdek- en leerplezier.
Misschien jammer dat het boek niet gelinkt is aan een website of begeleid wordt met een cd, want als ‘leerboek’ ontbreekt de juiste uitspraak van de Engelse woorden. Maar zoals elk nadeel ook zijn voordeel heeft, is dit een mooie kans voor de (volwassen) begeleider…

Eric Vanthillo - juni 2017

Auteur
Anna Ribbing

Illustrator
Mia Nilsson   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2016

ISBN
9789021676241

Aantal pagina's
62

Prijs
€16,50


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Engelska Bildordboken