Engel des doods – Team Mortis, deel 8

Coverafbeelding van: Engel des doods – Team Mortis, deel 8

Trefwoord(en)
spanning
wraak
spionage

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Terwijl Erika en Andreas ondergedoken leven in Italië gebeurt er een dodelijke overval in Charleroi. Slechts één Marokkaans meisje wordt gespaard.
Nadat ook het schuiloord van Erika ontdekt wordt, komt het voltallige team weer samen. In de Ardennen trachten ze een spoor te volgen om tot de daders van de overval door te dringen. Door Andreas’ onstuimigheid verloopt de actie anders dan voorzien. Tussen alle acties in proberen Erika en Andreas hun onderlinge relatie duidelijk te krijgen. Maar na alle gebeurtenissen is dat niet zo eenvoudig.

Dit is al het achtste avontuur van het team waarbij zij – en bij uitbreiding de lezer – alle losse eindjes moeten zien samen te brengen om tot de oplossing van het probleem te komen. Net als in de vorige delen moet het team zien te infiltreren in een crimineel milieu. Dat brengt uiteraard risico’s met zich mee en niet alle leden van het team zijn het eens over de gevoerde werkwijze. Daarnaast krijgen de onderlinge relaties tussen de verschillende teamleden uitgebreid aandacht. Waarbij vooral de vertroebelde relatie tussen Erika en Andreas het sterkst worden belicht.
Het verhaal speelt zich voornamelijk in de Ardennen af. Het verloopt chronologisch waarbij het vertelstandpunt regelmatig verspringt naar verschillende personages. Zo weet de lezer meer dan de personages afzonderlijk. De auteur geeft de lezer net zoveel (of zo weinig) informatie dat de spanning aangehouden blijft.
Het verhaal leest heel vlot en de lezer blijft geboeid tot het einde. De plot lijkt toch wat overdreven en de tol naar de gemeenschap erg hoog gezien het doel dat door de bende wordt beoogd.
Voor de herkenbaarheid van de personages naar zijn beoogde doelgroep toe heeft de auteur ervoor gekozen om de leden niet te laten verouderen. Gezien het tijdsverloop over alle delen van de reeks heen, is dit realistisch gezien uiteraard niet mogelijk.
Ontspannen lectuur voor een hele tijd leesplezier.

Pol Van Damme - november 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Bjorn Van den Eynde

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Team Mortis

Jaartal
2018

ISBN
9789059246102

Aantal pagina's
307

Prijs
€16,95