En ze leefden nog

Coverafbeelding van: En ze leefden nog

Trefwoord(en)
sprookjes
prinsessen
emancipatie
jezelf zijn

Genre
prentenboek

Vanaf
8 jaar

‘En ze leefden nog’ is een hoogst verrassende verhalenbundel die geworteld is in de klassieke sprookjes. De auteur ging te rade bij enkele klassiekers, frustreerde zich om de typische rolpatronen waarin de vrouw altijd maar het onderspit moet delven, en ging ermee aan de slag. Haar nieuwe versies zijn eigentijds, herkenbaar en emanciperend.
In ‘De kleine zeemeermin’ verkiest de kleine Ariël het zwembad boven de balletles. Terwijl haar papa blij is dat hij eindelijk mag doen wat hij altijd al wilde doen: dansen. ‘Doornroosje’ wilde alles, stond nooit stil en pauzeerde nooit. Zij ging altijd maar door. Tot het haar allemaal te veel werd en ze zich op de sofa legde. En die kus, die kon best nog wel wat wachten… In ‘Belle en het Beest’ woont Belle bij haar 2 vaders gelukkig samen. In het bos ontmoet ze ‘het beest’ en ze worden de beste vriendinnen. Samen ontdekken ze dat wat anderen van hen denken niet belangrijk is. ‘Rapunzel’ is een wetenschapster die door een zelf uitgevonden brouwseltje enorm lange haren krijgt. Dat vindt ze erg lastig en ze besluit haar middeltje niet te verkopen. Zelfs niet voor heel veel geld aan al die kale mannen. En dan is er plots die schaar…

De 4 eigentijdse verhalen verrassen in hun vlotheid en hun emancipatorische en bevrijdende inhoud. Ze leveren heel wat stof tot gesprek want vrijblijvend zijn ze allerminst. De uitgebreide tekst op rijm leest vlot (en laat zich ook lekker voorlezen). De kleurrijke prenten die de volledige pagina’s vullen zijn sfeervol en tonen tal van details die je met veel plezier ontdekt. De tekst is in vele kleine deeltjes verdeeld over deze prenten, wat een mooie eenheid creëert die perfect is vormgegeven door Bloudruk. Zij maakten het geheel tot een aantrekkelijk werk dat je aandacht trekt. Een (h)eerlijk prenten/verhalenboek voor jong én oud!

Eric Vanthillo - november 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Elisabeth Lucie Baeten

Illustrator
Flore Deman   

Uitgeverij
Vrijdag   


Jaartal
2022

ISBN
9789464341287

Aantal pagina's
54

Prijs
€20,00