En toen de stijl – op bezoek in het atelier

Coverafbeelding van: En toen de stijl – op bezoek in het atelier

Trefwoord(en)
kunst
musea

Genre
informatief

Vanaf
5 jaar

Uitgeverij Leopold en het Gemeentemuseum van Den Haag geven vaak kunstprentenboeken uit die kinderen én volwassenen kunnen boeien. Dat zij steeds kwaliteit nastreven merk je ook in deze uitgave die verscheen naar aanleiding van de tentoonstelling rond het jubileumjaar ‘Mondriaan en De Stijl’.
Het is een uiterst verzorgd prentenboek dat tot in de details uitgekiend is.
Joost Swarte selecteerde tien kunstenaars die deel uitmaakten van De Stijl of erdoor werden beïnvloed: Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Theo van Doesburg, Piet Zwart, enz.
Het opzet is helder: hij bezoekt elke kunstenaar in zijn atelier en stelt hen enkele vragen. Links zie je telkens een paginagrote, kleurrijke illustratie van de kunstenaar in zijn atelier en rechts nog een detailtekening in bruinig rood en wit. Links, onder de tekening, lees je in wat over de kunstenaar en zijn werk. Rechts breidt Swarte deze info uit met nog wat beknopte vragen.
Qua tekst en informatie heeft hij gekozen voor de soberheid. Deze puurheid siert en laat je tevens achter met vele vragen. Gelukkig is er dan het internet om verder te gaan grasduinen. De illustraties zijn ware pareltjes zoals we van Swarte gewend zijn. Zijn stijl sluit perfect aan bij de inhoud van dit werk. De prenten van de ateliers zitten vol details die achteraan in het boek kort geduid worden. Zo ontdek je de verschillende werken van de betreffende kunstenaars.
Een te koesteren uitgave die je met plezier deelt met je kinderen!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2018.

Eric Vanthillo - oktober 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Joost Swarte   

Illustrator
Joost Swarte   

Uitgeverij
Leopold   
Gemeentemuseum Den Haag


Jaartal
2017

ISBN
9789025872380

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99