En nu slapen!

Coverafbeelding van: En nu slapen!

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
slapen gaan
fantasie
humor

Genre
voorleesboek

Vanaf
4 jaar

Over 2 delen verspreid vind je in deze bundel 25 heerlijke welterustenverhalen. Ideale verhalen voor het slapen gaan, zowel qua lengte als qua sfeer. Hoofdpersonages zijn de samenwonende Haas en Vos. In het begin dreigt je fantasie en verbeelding ingenomen te worden door de doorwinterde karakters van ‘Vos en Haas’ van Sylvia Vandenheede. Maar snel verdwijnen zij uit je hoofd vanwege de totaal andere stijl en typering.
Haas en Vos woonden achter de Mollenheuvels en hadden het goed samen. In slaap raken kostte soms best wat moeite maar zij vonden er steeds wel wat op. Zoals die keer dat zij elkaar een nacht vol lekkers wensten. Of toen er in de buidel van Kangoeroe 3 vissen zaten die niet wilden slapen. Olifant telde schapen om in slaap te vallen. Maar Vos niet, want hij kreeg er steeds de kriebels van. Dus telde hij de welterustens. En dat waren er veel… Wat kon je elkaar nog wensen behalve een ‘goede nacht’? En slapen als iemand anders, hoe zou dat gaan? Als vleermuizen in de boom, dat viel niet mee… Enzovoort.

Deel 1 gaat vooral over slapen gaan, deel 2 over dagelijkse besognes. Zoals onweer in de buik, of sparen en popcorn kopen (en zo heel veel sparen…), over Vlinder die komkommers maakt, over een winterslaap houden in de zomer, en over zoveel meer…
Stuk voor stuk warme verhalen met veel fantasie en een fijne lichte humor. Bijzonder vlot vertaald tot voorleesverhalen die beklijven. En waarnaar keer op keer terug gevraagd zal worden. 
De auteur voorziet haar eigen verhalen van beeldige illustraties die al even hartverwarmend zijn. Zij tekent met fijne lijnen en zachte kleuren mooie taferelen die zowel de sferen als de karakters juist vatten. Een perfecte match, knap vormgegeven door Niels Gosman, wat het geheel begerenswaard maakt. 
Een opvallende, originele en fraaie voorleesbundel voor vele knusse avondjes samen…

Eric Vanthillo - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Kristina Andres   

Illustrator
Kristina Andres   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025770853

Aantal pagina's
124

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Duits

Vertaler(s)
Edward van de Vendel