En nu is het muisstil!

Coverafbeelding van: En nu is het muisstil!

Trefwoord(en)
slapen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Het is avond. Langzaam wordt alles stil rond de boerderij. Een kleine muis moet gaan slapen. Zijn mama zingt nog een liedje voor hem en laat hem dan luisteren naar de nacht. Maar die is helemaal niet stil. Tussen het riet kwaakt een kikker. De krekels tjirpen, de deur beneden piept en de hond slaat met zijn staart op de grond. De wind waait tussen de bomen, opa snurkt en de schommelstoel kraakt. De kleine muis doet zijn raam open en roept ‘wat was dat?’. En alle geluiden laten zich nog luider horen. En weer roept de kleine muis ‘wat was dat?’. Nog steeds maakt alles geluid, tot de kleine muis roept dat hij wil slapen. En dan is het stil…voor even…

De nacht zit boordevol geluiden. Geluiden die je pas hoort wanneer je stil in je bed ligt. De kleine muis hoort alles en heeft er genoeg van: hij wil slapen. Maar dat lukt pas nadat duidelijk is dat alle geluiden blijven voortduren.
Het grappige aan dit verhaal is de herhaling van alle geluiden. Na een eerste keer komen ze allemaal terug aan bod, en daarna nog een keer. En steeds luider, dat kan je zien aan de tekst die steeds groter wordt. Die tekst laat de voorlezer al die geluiden nadoen, waardoor je samen veel lawaai kan maken. De rest van de tekst rijmt en leest samen met die geluiden prettig voor. De illustraties lijken op een animatiefilm, waarin bij elk geluid ingezoomd wordt op wie of wat het geluid maakt.
Een ideaal boek om samen veel lawaai te maken.

Mik Ghys - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Sherri Duskey Rinker   

Illustrator
Tony Fucile

Uitgeverij
Witte Leeuw   


Jaartal
2021

ISBN
9789493236134

Aantal pagina's
45

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
It’s so quiet

Vertaler(s)
Imme Dros