En ik dan?

Coverafbeelding van: En ik dan?

Trefwoord(en)
familierelaties
reisverhaal

Genre
leesboek

Vanaf
13 jaar

Emma krijgt voor haar veertiende verjaardag een reis naar Amerika van haar vader. De moeder van Emma is er niet mee opgezet, te meer omdat Emma’s vader zich de laatste zeven jaar weinig of niets heeft aangetrokken van zijn dochter. Kent Emma haar vader wel goed genoeg om er veertien dagen samen mee op te trekken?

Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Emma, in de ik-vorm. De lezer ervaart de vader en moeder van Emma dan ook vanuit haar standpunt. Ook haar reacties op uitspraken en gebeurtenissen worden door haar ogen beschreven. Door de ogen van een veertienjarige dus. Iets wat de herkenbaarheid zeker verhoogt bij de beoogde doelgroep. Ook het aanwenden van SMS-berichtjes tussen Emma en haar vriendin verhogen de herkenbaarheid.
Het verhaal leest vlot, de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op en de gesprekken tussen vader en dochter komen realistisch over. Al worden er wel erg ‘volwassen’ uitspraken in de mond van deze veertienjarige gelegd.
Toch kan het verhaal iets meer bieden dan enkel de gebeurtenissen tijdens de reis. Het kan jongeren uit een gescheiden of nieuw samengesteld gezin doen nadenken over hun situatie en hen aanzetten om in gesprek te gaan met hun ouders over de dingen die geleid hebben tot deze situatie. Want niet alles is zwart-wit. Er speelt meer mee en sommige dingen zijn niet zichtbaar zonder dat ze besproken zijn geweest. Daarnaast krijgt de lezer ook een beeld hoe de natuur of de omgeving sommige gevoelens kan triggeren, gewoon omdat je op dat moment in die gemoedsomstandigheid op die plaats bent.
Het verhaal kent enige gelijkenis met ‘Honderd uur nacht’ van Anna Woltz.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Descamps   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2017

ISBN
9789461317063

Aantal pagina's
207

Prijs
€14,99