En ik dan?, deel 3

Coverafbeelding van: En ik dan?, deel 3

Trefwoord(en)
humor
gezin
eenoudergezin
toerisme

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Emma’s vader is voor de eerste keer uitgenodigd op de Boekenbeurs om zijn boek te komen signeren. Daar is hij al erg zenuwachtig over. Wanneer ook de Amerikaanse schrijfster Mary Evangelatos naar Antwerpen komt, swingen bij hem de zenuwen helemaal de pan uit. Tot grote frustratie en schaamte van Emma. Gelukkig kan ze steunen op haar vriendin Amira. Emma’s vader wil Mary alle mooie plekjes van Antwerpen laten zien. Maar of dat goed afloopt?

Dit is het derde boek over Emma en haar vader. Het concept is hetzelfde als in de twee vorige delen. Emma’s vader maakt zich in alles erg druk of doet net die dingen die fout zijn. Dingen die Emma telkens weer beschaamd moet meemaken. Deze keer is de Boekenbeurs (voor de gelegenheid in de zomer gesitueerd) en Antwerpen meestal het decor, met een uitstapje naar Blankenberge.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Emma, in de ik-vorm. De lezer ervaart de vader van Emma dan ook vanuit haar standpunt. Ook haar reacties op uitspraken en gebeurtenissen worden door haar ogen beschreven. Door de ogen van een ondertussen vijftienjarige. Iets wat erg herkenbaar is voor de beoogde doelgroep. Ook het aanwenden van SMS-berichtjes tussen Emma en haar vriendin verhoogt de herkenbaarheid.
Het verhaal leest vlot, de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op en de gesprekken tussen vader en dochter of andere personages komen realistisch over. Het verhaal moet het hebben van de beschamende situaties waarin de vader van Emma telkens terechtkomt. Eigenlijk weet de lezer al bij elke gebeurtenis dat er wel één en ander fout zal lopen of dat Emma’s vader zich onnodig druk zal maken.
De auteur wil zijn liefde voor de stad Antwerpen duidelijk in de kijker zetten. Achteraan kan de lezer zelfs het parcours volgen van de stadswandeling. Ook het uitstapje naar Blankenberge krijgt een kaartje. En met een QR-code kan de lezer nog muziek beluisteren waarop Emma’s vader uit de bol gaat.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - september 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Descamps   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2022

ISBN
9789464018158

Aantal pagina's
234

Prijs
€15,00