En ik dan?, deel 2

Coverafbeelding van: En ik dan?, deel 2

Trefwoord(en)
humor
vakantie
schrijven
verliefd

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Emma mag met haar vader mee naar een schrijverscongres op Tenerife. Maar haar neurotische vader die zich telkens in gênante situaties weet te manoeuvreren, bezorgt Emma meermaals het schaamrood op haar wangen. Toch zijn er ook zalige vakantiemomenten en die knappe Spaanse hotelober doet Emma’s hart heel wat sneller slaan.

Dit is het tweede boek over Emma en haar vader. Het concept is hetzelfde als in het eerste boek. Emma’s vader maakt zich in alles erg druk of doet net die dingen die fout zijn. Dingen die Emma telkens weer beschaamd moet meemaken. Enkel de locatie is veranderd.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Emma, in de ik-vorm. De lezer ervaart de vader van Emma dan ook vanuit haar standpunt. Ook haar reacties op uitspraken en gebeurtenissen worden door haar ogen beschreven. Door de ogen van een ondertussen vijftienjarige. Iets wat erg herkenbaar is voor de beoogde doelgroep. Ook het aanwenden van SMS-berichtjes tussen Emma en haar vriendin verhoogt de herkenbaarheid.
Het verhaal leest vlot, de gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op en de gesprekken tussen vader en dochter of andere personages komen realistisch over. Het verhaal moet het hebben van de beschamende situaties waarin de vader van Emma telkens terechtkomt. Eigenlijk weet de lezer al bij elke gebeurtenis dat er wel één en ander fout zal lopen of dat Emma’s vader zich onnodig druk zal maken.
De elementen die iets meer bieden dan enkel ontspannen leespret, en  iets dieper willen graven, komen minder aan bod dan in het eerste verhaal. De onhandigheden en het pubergedrag van Emma’s vader en de vlinders in haar eigen buik vormen de hoofdmoot in dit humoristisch verhaal.
Goed voor een tijd ontspannen leesplezier.

Pol Van Damme - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Descamps   

Uitgeverij
Van Halewyck   


Jaartal
2020

ISBN
9789463832380

Aantal pagina's
243

Prijs
€15,00