Emma

Coverafbeelding van: Emma

Trefwoord(en)
dieren
muizen
katten
verrassing
gevaar

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De muis Emma woonde gelukkig samen met haar papa en was het gewend dat hij steeds verrassingen meebracht uit de buitenwereld. Zoals een leeg blik, een werk voor zijn kunstcollectie, wandelende takken, en meer. Maar zonder het goed te beseffen – hij beweerde dat het een eekhoorn was – bracht hij op een dag een kat mee. Emma vertrouwde het zaakje niet echt. Ze kon er niet van slapen, maar uiteindelijk viel het allemaal best mee. Tot op die dag dat hij nog 2 verrassingen meebracht voor haar…

Dit prentenverhaal vol humor en fantasie toont een wereld die herkenbaar is. Waarin muizen en andere dieren leven als mensen. Meteen ga je je als (voor)lezer en als kijker met hen identificeren.
Het verhaal ontwikkelt zich gestaag naar een deugddoend slot toe via verrassende wendingen en spannende scènes. De tekst is eenvoudig en helder en ook de knappe vertaling leest vlot (voor).
De warme prenten in hoofdzakelijk rood-bruine natuurtinten zijn sfeervol en expressief. Zij tonen vele details die je doen wegdromen naar een wereld waarin dieren leven en handelen als mensen. Wie niet kan lezen, kan het verhaal helemaal ‘lezen’ met enkel de prenten.
Een mooi samengaan van tekst en illustraties in een uiterst verzorgde vormgeving van Dries Desseyn, waardoor het geheel oogt als een bijzonder prentenboek dat niet mag ontbreken in je boekenkast.

Eric Vanthillo - september 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Matthew Forsythe   

Illustrator
Matthew Forsythe   

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2022

ISBN
9789462916173

Aantal pagina's
66

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Mina

Vertaler(s)
Marita Vermeulen