Elvis & Jones

Coverafbeelding van: Elvis & Jones

Trefwoord(en)
zoektochten
stad
familie
huizen
diefstal

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Elvis en zijn zusje Jones wonen met hun ouders in Amsterdam. Op een dag ontdekt Elvis toevallig een gat in de zoldermuur. Samen met Jones onderzoekt hij wat er in het gat zit. Er komt een roestig doosje tevoorschijn met daarin een briefje van 2 kinderen die vroeger in dat huis woonden. Vlak voor ze verhuisden, bedachten ze een speurtocht voor toekomstige bewoners. Elvis en Jones zijn onmiddellijk geïnteresseerd en starten de zoektocht. Die brengt hen al snel bij de buren en zelfs bij andere huizen in de buurt. Het wordt een spannende zoektocht die ze lang geheim houden voor hun ouders. Maar dat kan niet blijven duren…

De speurtocht van de vorige bewoners van het huis van Elvis en Jones is leuk gevonden. Ze hebben wel veel geluk dat alle aanknopingspunten nog steeds bereikbaar zijn, wat niet evident is na al die jaren (sinds 1967).
Het geheel komt toch wat gekunsteld over, en erg rolbevestigend. Elvis die als oudste goed op zijn zusje moet letten, Elvis die architect of gamer wil worden en Jones die houdt van mama helpen in de keuken en modeontwerpster wil worden. Dat ze door hun zoektocht dan nog een oude misdaad oplossen, is wel heel erg toevallig en wat vergezocht.
Maar de tekst leest vlot en de speelse illustraties vrolijken het geheel op. Dat maakt van dit boek een luchtig tussendoortje waarbij je niet te veel moet nadenken.

Mik Ghys - februari 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jeroen van Koningsbrugge
Marie-Claire Witlox

Illustrator
Kim White   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2019

ISBN
9789000366941

Aantal pagina's
128

Prijs
€16,99