ella wil een hond

Coverafbeelding van: ella wil een hond

Trefwoord(en)
honden
baby’s
gezinsuitbreiding
fantasie
humor

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

In de serie ‘Zevenmijlslezen/Opstap’ – een reeks van fijne, goed doordachte leesboeken voor beginnende lezers – vonden we deze voltreffer over gezinsuitbreiding en de gevolgen ervan op de kleine Ella.
Ella wil een hond. Maar volgens haar ouders is daar geen plaats voor, want er is een kleine broer op komst. Een leuk broertje, zo zegt mama. Maar Ella wil er niet van weten, zij wil kost wat kost een hond. En zij zal slagen in haar doel. Hoe, dat lees je liever zelf in dit originele leesboek vol fantasie.
Het vlotte verhaal ontrafelt zich in uiterst korte hoofdstukjes (korte spanningsbogen!)  naar een bevrijdend en deugddoend einde toe. De gebruikte woordenschat en de zinnen voldoen aan het eenvoudige leesniveau van AVI-E3, gemiddeld voor kinderen aan het einde van het eerste leerjaar dus.
Desondanks de eenvoudige schrijfstijl, slaagt de auteur erin om een gelaagd verhaal te schrijven vol verrassende wendingen dat je in één ruk uitleest. Je leeft mee met de kleine, ondernemende Ella en stilletjes grinnik je om haar lef en ondernemingszin. De speelse prenten in hoofdzakelijk groen en oranje maken het geheel tot een hoogst aantrekkelijk boekje dat je met plezier in de hand neemt. De illustrator associeert vrijelijk op de inhoud en maakt composities die je verbeelding prikkelen. Zo vertelt zij met haar sprankelende beelden mee het verhaal.
Een geslaagde samenwerking van tekst en beeld, die leidde tot dit mooie leesboek waar jonge lezers wel even zoet mee zijn.

Eric Vanthillo - juli 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Tanneke Wigersma   

Illustrator
Charlotte Dumortier   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2021

ISBN
9789401473583

Aantal pagina's
52

Prijs
€12,99