Elke seconde telt

Coverafbeelding van: Elke seconde telt

Trefwoord(en)
sciencefiction
avontuur
vriendschap
verraad

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Jacksons beste vriend Crockie wordt op weg naar school neergeschoten en verdwijnt in het water van een kanaal van Ocean City. Samen met Henk hadden Jackson en Crockie een manier bedacht om het betalingssysteem van de stad te hacken. Jackson slaat in paniek en gaat op zoek naar het apparaatje dat Crockie zou hebben afgewerkt. Het wordt een race tegen de tijd om de politie en de veiligheidsdiensten voor te blijven en zelf niet in hun handen te vallen. Maar waar moet hij beginnen zoeken in deze gigantische drijvende stad?

Het verhaal speelt zich in een verre toekomst af waarin mensen op drijvende steden leven omdat het vasteland onleefbaar en onveilig is geworden. Geld is vervangen door tijd. Wie werkt verdient tijd, waarmee dingen kunnen betaald worden. Die tijd staat op een decoder die iedereen altijd om de pols moet hebben en waarop iedereen altijd kan gecontroleerd worden.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van verschillende personages. Meestal vanuit het standpunt van Jackson. Maar evengoed vanuit het standpunt van de politiecommissaris, de secretaris-generaal van de stad, een geheimzinnig personage dat zich pas helemaal op het einde blootgeeft en nog enkele anderen. De lezer weet dus meer dan Jackson zelf. En de auteur geeft net zoveel informatie als hij zelf wil.
Het verhaal leest heel erg vlot. De gebruikte taal is makkelijk leesbaar, zonder beeldspraak, en de dialogen zijn vlot en herkenbaar. De gebeurtenissen volgen elkaar in sneltreinvaart op en een aantal plotwendingen sturen het verhaal dan weer andere kanten op.
Het verhaal eindigt met een ‘cliffhanger’, zodat de lezer zijn nieuwsgierigheid zal moeten bedwingen tot het volgende deel.
Goed voor een hele tijd leesplezier!

Pol Van Damme - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
R.T. Acron

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Ocean City

Jaartal
2020

ISBN
9789044835120

Aantal pagina's
247

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Ocean City. Jede Sekunde zählt

Vertaler(s)
Roger Vanbrabant