Elke rimpel vertelt een verhaal

Coverafbeelding van: Elke rimpel vertelt een verhaal

Trefwoord(en)
grootvaders
leven
oud worden
kleinkinderen

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Opa Amnon en zijn kleinzoon Yotam zitten in Aviva’s café. Opa voor een koffie, Yotam voor een druivensap. Dat doen ze elke dinsdag nadat opa zijn kleinzoon van de kleuterschool is gaan ophalen.
Deze keer ontstaat er een gesprek tussen beiden over de rimpels in opa’s gezicht. Dat het dingen zijn die volwassenen krijgen en dat ze geen pijn doen. Dat sommige rimpels komen door het ouder worden en sommige door allerlei omstandigheden. Vrolijke en verdrietige. Zoals toen oma Dina ziek was. En toen Papaya de lievelingshond stierf. Maar ook toen Yotam werd geboren. Toen ontstond er zeker en vast een grote rimpel van het lachen. Na al het gepraat is het tijd voor actie en gaat Yotam tekenen. Cirkels en lijnen en gezichten en rimpels…

De Israëlische auteur David Grossman schreef dit eenvoudige en gevoelige verhaal met weinig woorden. Je proeft als het ware elk woord, terwijl je geniet van de warme en tedere vriendschap tussen opa en zijn kleinzoon.
De Italiaanse illustrator Ninamasina (pseudoniem voor Anna Masini) tekent en schildert met vlekkerige waterkleuren hier de perfecte illustraties bij. Haar beelden zijn transparant, dromerig en licht surrealistisch.
Het geheel is een te koesteren boekje, uiterst verzorgd vormgegeven, geschikt voor jong én oud. Voor iedereen die zich verwonderen kan over het leven en het verloop ervan. Over vergankelijkheid en over liefde.

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
David Grossman   

Illustrator
Ninamasina   

Uitgeverij
Cossee   


Jaartal
2021

ISBN
9789059369962

Aantal pagina's
44

Prijs
€16,00


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Every wrinkle had a story

Vertaler(s)
Hanna Breukers