Elke dag iemand anders

Coverafbeelding van: Elke dag iemand anders

Trefwoord(en)
verkleden
fantasie
spelen
kinderen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Elke dag is Juno iemand anders. Op maandag is ze de baas van het orkest, op dinsdag een diepzeeduiker die de kelder induikt, op woensdag een erwt onder de matras, en zo gaat ze maar door. Met veel plezier en fantasie en steeds met haar kleine broer Billy in haar kielzog. Die trommelt mee met de lepels op zijn bord, zwemt haar achterna als een haai, moet boven op de matrassen als een prinses, enzovoort.
Maar dan… als het feest van vrijdag nog aan de gang is, sluipt op zaterdag een groot beest naar binnen. En op zondag barst de oorlog los… Tijd voor Billy om in te grijpen en het roer over te nemen. En dat lukt best. Fantasie zal zegevieren. En broer en zus zullen weer beste maatjes zijn.

Dit hartverwarmende prentenverhaal vol fantasie verrast je in zijn gelaagdheid. Aan de oppervlakte is het hoogst eenvoudig en de opbouw volgens de kalender van de week verhoogt de herkenbaarheid. Maar daaronder zit zoveel meer. De fantasie, de humor, de wreedheid die binnen sluipt, de relatie tussen broer en zus, de versmelting van realiteit en fantasie, …
Dit is het soort verhaal waarin je blijft ontdekken.
De tekst vertelt het verhaal met zuinige maar juist gekozen woorden. Zij beschrijven licht afstandelijk, waardoor je als lezer/luisteraar zelf je emotie eraan toevoegt. Dit verhoogt de identificatie en de verbondenheid. De al even fantasierijke prenten in zachte sepia-tinten houden je aandacht vast en doen je wegdromen naar plekken weg van hier en tegelijkertijd toch hier en nu. Zij zitten boordevol details die je blijft ontdekken.
Een knappe samenwerking van tekst en tekeningen die elkaar versterken tot een origineel verhaal. Dit alles perfect vormgegeven door Kris Demey, wat de gehele ‘look’ verhoogt tot een hoogst aantrekkelijk prentenboek. 

Eric Vanthillo - mei 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Jef Aerts   

Illustrator
Merel Eyckerman

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2020

ISBN
9789045123998

Aantal pagina's
30

Prijs
€15,99