Einstein

aanrader Coverafbeelding van: Einstein

Trefwoord(en)
muizen
tijd
tijdreizen
avontuur
wetenschap

Genre
prentenboek

Vanaf
9 jaar

Een kleine muis ziet de aankondiging voor een groot kaasfeest, de droom van iedere muis. De kleine muis reist naar het kaasfeest, maar blijkt te laat te komen. De tijd terugdraaien blijkt onmogelijk. Hij maakt kennis met een oude muis en vraagt hem of hij weet wat tijd precies is. Dat blijkt niet eenvoudig. En terugreizen al helemaal niet. Of toch?

Na de moedige muis die over de oceaan vloog (Lindbergh), een andere moedige muis die naar de maan vloog (Armstrong) en een muis die de diepte van de oceaan opzoekt (Edison) neemt de auteur de kijker/lezer deze keer mee op sleeptouw over het probleem van de ‘tijd’. Het stramien van elk verhaal is hetzelfde. De muis heeft een probleem, probeert dit op te lossen, doet een ontdekking en voert die uit. Deze maal met de hulp van de notities van de jonge Einstein.
Met de heel sfeervolle illustraties lukt het de auteur opnieuw om de lezer te boeien. De illustraties vormen de hoofdbrok in het verhaal en stralen een nostalgische sfeer uit van een bepaalde tijdsgeest. In de illustraties valt soms ook heel wat meer te ontdekken in de details. Ze vormen ook een wezenlijk deel van het verhaal. Door het gebruik van verschillend perspectief en een aantal dubbele-paginagrote illustraties krijgt de kijker/lezer een boeiend geheel voorgeschoteld.
Achteraan is een kort informatief stukje opgenomen over de ontdekking van Einstein over tijd en ruimte. Een moeilijk gegeven dat de auteur op een aanschouwelijke manier probeert voor te stellen en te verduidelijken.
Ook deze keer een prachtig prentenboek voor jong en minder jong!
Wederom een aanrader!

Pol Van Damme - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Torben Kuhlmann   

Illustrator
Torben Kuhlmann   

Uitgeverij
De Vier Windstreken   


Jaartal
2020

ISBN
9789051168211

Aantal pagina's
122

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Einstein – Die fantastische Reise einer Maus durch Raum und Zeit

Vertaler(s)
Joukje Akveld