Eh…

Coverafbeelding van: Eh…

Trefwoord(en)
vogels
fantasie
emoties
karakter
schilderen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Een vogel die verrast opkijkt, een andere die trots opstaat en zijn soortgenoot het licht niet gunt en nog een andere die wat voorovergebogen staat en tracht te imponeren maar er niet in slaagt. Een die komt aangehinkt maar nooit zal arriveren en een andere die tegen de wind in zal volharden. Een die dood is en een andere die wegkijkt van wat hij niet wil zien. Enzovoort…
Noem het en je vindt het terug in dit woordloze prentenboek vol vogels in alle maten, kleuren en soorten. Wat je in de natuur nooit ziet, tovert Faassen hier in een handomdraai zonder slag of stoot. Hij schildert vogels vol expressie en emotie zonder gedetailleerde lijnvoering maar bestaande uit vlekken en veelzeggende houdingen. Met zijn aquareltechniek schildert hij niet-realistische vogels die allemaal in zichzelf gekeerd lijken. Als kijker grasduin je erdoorheen met veel plezier en nog meer verwondering. Zo maak je je eigen verhalen doorheen dit universum van fantasierijke vogels. Want Faassen plaatst ze bij of tegenover elkaar ‘met voorbedachte rade’: hij suggereert emoties, karaktertrekken en voorzichtige verhaallijnen die je verbeelding prikkelen.
De grote, luxueuze uitgave (33cm x 24cm x 1,6cm dik) met zijn kartonnen kaft en zijn grote matte pagina’s geeft het geheel wat het verdient!
Te ontdekken voor jong én oud. Keer na keer. Want hier krijg je nooit genoeg van!

Bekroond met een Vlag en Wimpel 2019.

Eric Vanthillo - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Paul Faassen   

Illustrator
Paul Faassen   

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2018

ISBN
9789463360586

Aantal pagina's
64

Prijs
€24,90