Eerlijk duurt het langst

Coverafbeelding van: Eerlijk duurt het langst

Trefwoord(en)
vriendschap
schoolleven
uitdagingen
groepsrelaties

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Nadat een app-spelletje een jaar geleden uit de hand liep en er zelfs een dode viel, zijn de studenten van Bayview High niet happig om dit nogmaals te laten gebeuren. Toch is er iemand die het ‘Truth or Dare’- spel opnieuw leven in blaast. Tot ergernis en ontsteltenis van iedereen. En ook nu weer worden jongeren in het nauw gedreven waarbij ze moeten kiezen tussen een persoonlijk geheim dat zal worden prijs gegeven of een opdracht die ze moeten uitvoeren. Maar dat kan gevaarlijk zijn, zelfs dodelijk.

Het verhaal wordt chronologisch verteld vanuit het standpunt van de hoofdpersonages: Phoebe, Maeve en Knox. Telkens in de ik-vorm. De lezer moet dus goed uitkijken als hij/zij een nieuw hoofdstuk begint om te weten vanuit wiens standpunt er wordt verteld. Daarnaast zijn er heel wat personages die de lezer moet zien uit elkaar te houden, wie wie is en hoe zijn/haar relatie is ten opzichte van de anderen. Een overzicht staat gelukkig in het begin van het verhaal.
De verschillende personages zijn heel uitgebreid beschreven. Er wordt bijzonder veel gepraat in het verhaal waardoor de spanningsboog niet erg gespannen staat. Het gaat eerder om de dreiging die op de school heel langzaam wordt opgebouwd en die zal uitmonden in een iets actievere finale waarin de plot tot ontknoping komt.
De auteur heeft zich erg veel moeite getroost om alles tot in de details uit te werken, al dreigt de lezer daardoor door de bomen het bos niet meer te zien waardoor zijn aandacht verslapt.
Een uitgebreid verhaal dat erg langzaam evolueert en veel leesbereidheid van de lezer vraagt. Een thriller voor liefhebbers.

Pol Van Damme - juni 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Karen M. McManus   

Uitgeverij
Van Goor   


Jaartal
2020

ISBN
9789000370870

Aantal pagina's
315

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
One of us is next

Vertaler(s)
Willeke Lempens