Eentje maar!

Coverafbeelding van: Eentje maar!

Trefwoord(en)
afval
opruimen
milieu

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Zonnestad ziet er perfect uit. Toch is er een probleem. Wanneer Neushoorn een papiertje op de grond gooit, vindt hij dat niet erg, want het is er maar eentje. Maar natuurlijk is hij niet de enige die dat doet. En wanneer Giraf een bloempje plukt in het park, vindt hij dat normaal want het is er slechts eentje. Maar natuurlijk is hij niet de enige die dat doet. Net als Pinguïn niet de enige is die buiten muziek maakt. Gelukkig kreeg Muis een geweldig idee…

De mooie boodschap die dit boek brengt kan de wereld heel wat mooier maken. Want als iedereen aan zichzelf denkt, wordt iedereen ongelukkig. Als je na het verhaal nog niet goed begrijpt wat je moet doen om het leven aangenamer te maken, dan kan je de raad opvolgen die de makers van het boek achteraan hebben samengebracht. Daar staan tips om het park netjes te houden en om rekening te houden met anderen door niet te veel lawaai te maken. Tot slot geven enkele dieren allemaal nog een goede raad.
Het thema van dit boek is duidelijk en herkenbaar, het kan een mooie aanleiding zijn voor een gesprek rond dit onderwerp. De vrolijke illustraties maken het geheel niet te belerend, ze zorgen voor een fris verhaal waarbij de boodschap mooi meegenomen is.
Een prettig voorleesboek om jonge kinderen te leren hoe we de wereld mooier kunnen maken voor iedereen.

Mik Ghys - november 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Tracey Corderoy   

Illustrator
Tony Neal   

Uitgeverij
Veltman   


Jaartal
2020

ISBN
9789048318988

Aantal pagina's
29

Prijs
€13,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
It’s Only One!

Vertaler(s)
Ellen Hosmar