Eenhoorn zijn is kinderspel

Coverafbeelding van: Eenhoorn zijn is kinderspel

Trefwoord(en)
jezelf zijn
magische wezens
fantasie
pesten

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Emma is er zeker van: zij zal op haar tiende verjaardag als fabeldier een eenhoorn krijgen. Haar ouders proberen haar duidelijk te maken dat die kans erg klein is, maar Emma weet het zeker. Zo zou ze op school niet meer gepest worden en mee bij de populaire kinderen horen. Op haar fabeldag krijgt ze echter een bighoorntje, een varken met een hoorn. Emma probeert haar Bighoorntje te verstoppen door te doen alsof het een kleine eenhoorn is. Iedereen op school gelooft haar en is enthousiast, behalve pestkop Louise die liever zelf in de belangstelling staat. Maar er is nog iemand geïnteresseerd in Bighoorntje, en die heeft erg slechte bedoelingen…

Emma is erg ontgoocheld wanneer ze geen eenhoorn maar een bighoorn krijgt als fabeldier. Die ontgoocheling is erg herkenbaar, net als de andere gevoelens en acties van Emma die daaruit volgen. Ze liegt dat Bighoorntje een kleine eenhoorn is en probeert zo populair te worden. Tot ze hierdoor in gevaar komt en beseft dat ze Bighoorntje eigenlijk ook leuk vindt.
Het is een boeiend en fantasievol verhaal, met heel wat grappige momenten. Want de fabelwezens van Emma’s ouders en zus zorgen voortdurend voor verrassende wendingen in het verhaal. Het geheel leest vlot en is erg fantasievol. Elke lezer zal met plezier bedenken welk fabeldier ze zelf zouden wensen, en welk zeker niet.
Een vrolijk en speels avontuur vol fantasie en magie.

Mik Ghys - juni 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Anna Böhm

Illustrator
Susanne Göhlich

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Emma en Bighoorntje

Jaartal
2019

ISBN
9789044834628

Aantal pagina's
214

Prijs
€16,95


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Emmi und Einschwein. Einhorn kann jeder!

Vertaler(s)
Ingrid Vandekerckhove