Een zee van leugens

Coverafbeelding van: Een zee van leugens

Trefwoord(en)
familiegeheimen
vakantie
eiland
verliefd
drama

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

De familie Sinclair bezit een eilandje voor de kust van Massachusetts. Daar brengt de hele familie telkens de zomermaanden door. De komst van een oom die drie jongens meebrengt, zorgt ervoor dat de onderlinge spanningen oplopen. Het wordt een zomer van verraad en verschrikkelijke fouten.

Dit verhaal is de prequel van ‘Wij leugenaars’ en speelt zich vele jaren daarvoor af. Toch kan je best eerst ‘Wij leugenaars’ lezen, want dit nieuwe boek bevat enkele spoilers. En het zou heel jammer zijn dat daardoor de sfeer van ‘Wij leugenaars’ verbroken wordt.
Deze prequel begint en eindigt in het heden. Dat is een belangrijk gegeven dat de lezer in het achterhoofd moet houden, omdat er in het verhaal een enkele keer naar verwezen wordt.
Het verhaal ontvouwt zich heel langzaam, waardoor de spanningsboog in de eerste helft niet erg gespannen staat. In die eerste helft worden voornamelijk de situatie en de onderlinge verhoudingen erg gedetailleerd verhaald.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Carrie, in de ik-vorm. De lezer krijgt haar omgeving dus te zien vanuit haar standpunt. Ook wat zij denkt, doet en voelt, wordt daardoor erg duidelijk verwoord. Maar zij houdt zichzelf ook voor de gek. Een gegeven dat ze vertelt, blijkt achteraf anders te zijn verlopen. Ze liegt gewoon tegen zichzelf.
Het verhaal speelt zich af als Carrie zeventien is. De komst van drie jongens op het eiland zorgt ervoor dat de hormonen opspelen en de spanning tussen de zussen Sinclair oploopt. Een drama van de vorige zomer zorgt voor een ongemakkelijke houding tussen de leden van het gezin onderling.
Een verhaal over een familie die door leugens en verdraaiingen van gebeurtenissen de naam van de familie in stand hoopt te houden.

Pol Van Damme - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Emily Lockhart   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2022

ISBN
9789026162428

Aantal pagina's
341

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Family of Liars

Vertaler(s)
Sandra van de Ven