Een vriend als geen ander: In het wolvendal

Coverafbeelding van: Een vriend als geen ander: In het wolvendal

Trefwoord(en)
vriendschap
verdraagzaamheid
eekhoorns
wolven

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Het is lente. Eekhoorn Hikke heeft net zijn winterslaap achter de rug en is benieuwd of zijn vriendschap met wolf Yaruk de winter overleefd heeft. Hij gaat op zoek naar Yaruk en vindt hem aan het Wolvendal. Ze zijn allebei dolblij om elkaar weer te zien. Wanneer Hikke weer naar huis wil, blijkt de rivier plots veel meer water te hebben dan ’s ochtends. Hij geraakt niet meer naar de overkant en moet bij Yaruk blijven. Die neemt hem mee naar zijn roedel, maar de andere wolven begrijpen zijn vriendschap met Hikke niet. Ze hebben honger en bekijken Hikke als voedsel. Zelfs wanneer hij een zieke pup redt van een arend, zijn ze niet overtuigd. Uiteindelijk zit er niets anders op dan naar huis te vertrekken en elkaar niet meer te zien. Hikke heeft het erg moeilijk met die beslissing. Hij wordt een eenzaat in de familie, die weinig oog heeft voor wat er om hem heen gebeurt. Zal hij Yaruk ooit nog terugzien?

Dit vervolg op ‘Een vriend als geen ander’, waar de vriendschap tussen Hikke en Yaruk ontstaat, is een donker verhaal. Deze keer moeten ze de roedel van Yaruk overtuigen van hun vriendschap, en dat lukt niet. Dat maakt Hikke erg triest want hij beseft dat er maar één oplossing is: elkaar niet meer zien.
Het is voor beide vrienden een zware tijd, die knap beschreven wordt in kleine gebeurtenissen. Wat Hikke ook doet, hij zal nooit aanvaard worden door de wolven. Dat voelt de lezer perfect aan.
Naast de vlotte tekst vullen zachtgekleurde illustraties de belevenissen van de twee vrienden mooi in. Ze maken van dit boek een sfeervol verhaal over vriendschap en verdraagzaamheid.

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Oliver Scherz   

Illustrator
Barbara Scholz   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2021

ISBN
9789021681917

Aantal pagina's
119

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Ein Freund wie kein anderer : Im Tal der Wölfe

Vertaler(s)
Esther Ottens