Eén vos: Een telboek-thriller

aanrader Coverafbeelding van: Eén vos: Een telboek-thriller

Trefwoord(en)
tellen
spanning
vossen
kippen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Een telboek dat start met één vos loopt al snel uit in een bloedstollende thriller wanneer 3 dikke kippen en 7 klopjes op de deur maar liefst 9 veren doen opvliegen. Of heeft de vos zich misteld en loopt dit verhaal minder smakelijk af dan hij dacht …

Eén vos verheft het genre van het telboek tot een hoger niveau met een rollercoaster aan emoties, om helemaal samen in op te gaan tijdens het voorlezen. Of toch in die mate dat mogelijk is in het tellen tot 10. De tekeningen in collagestijl zijn een mooie aanvulling op dat elan, met onder andere één sluwe vos met zelfvoldane blik op de cover, of zijn prachtig weelderige vossenstaart die zich na zes sluipende stappen rond het hok van drie dikke – en vooral nietsvermoedende – kippen krult. Een aanrader onder de telboeken dus. Met zelfs één verrassende wending, zo ter hoogte van het nummer 10.

P.S.: De schrijfster en illustratrice vermeldt achteraan nog even dat er geen vossen of kippen geschaad werden bij het maken van het boek. Voor de voorlezer die zich mogelijk zorgen maakt.

Elise Cools - augustus 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Kate Read   

Illustrator
Kate Read   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047711797

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
One Fox. A Counting Book Thriller

Vertaler(s)
Jesse Goossens