Een toren van tijgers

aanrader Coverafbeelding van: Een toren van tijgers

Trefwoord(en)
dieren
versjes

Genre
poëzie

Vanaf
4 jaar

Dit uitnodigende versjesboek is een plezier om naar te kijken en te luisteren. De versjes zijn speels, vrolijk en heel prettig om voor te lezen. Hun ritme en originele invalshoeken laten je genieten van diverse gevoelens en heel wat humor. Zo gaat ‘Welterusten’ niet over een gewone nachtrust maar over een winterslaap. ‘Een toren van tijgers’ gaat over theekopjes in plaats van echte tijgers. ‘Verlenglijstje’ is een belangrijke brief aan Sinterklaas, waarbij iemand tijdens de zwemles wil veranderen in een gigantische giraf, zodat zijn hoofd boven water blijft. Door het natuurlijke ritme en de eenvoudige woordenschat kan je deze versjes steeds opnieuw met plezier voorlezen.
Maar het is niet alleen genieten van de versjes. Ook de illustraties zijn geweldig! Elk versje is gedrukt op een hele pagina, op een verschillende achtergrondkleur. Die kleur komt ook terug in de paginagrote illustratie tegenover het versje. Soms staat 1 dier centraal, soms is het een pagina vol met hetzelfde dier met allerlei verschillende expressies. Zo is de illustratie boordevol berenkoppen die zich afvragen of ze nu al wakker moeten worden uit hun winterslaap fenomenaal. Net als de pagina vol pissebedden, of die vol pinguïns. Ook de walvissen, de giraffen en de meeuwen zijn prachtig. En ook de andere illustraties zijn indrukwekkend en zou je onmiddellijk willen inkaderen.
Al deze versjes gaan over dieren en brengen een bepaald gevoel naar boven. Het is dan ook op elke pagina gemakkelijk om je in te leven, want de illustratie trekt je onmiddellijk mee in de sfeer van het bijhorende versje. Een sfeervolle aanrader!

Mik Ghys - januari 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Lizette de Koning

Illustrator
Gareth Lucas

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2023

ISBN
9789021684888

Aantal pagina's
55

Prijs
€18,99