Een toren van koe

Coverafbeelding van: Een toren van koe

Trefwoord(en)
koeien
torens
fantasie
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Wie het boek ‘De verhuisdieren’ heeft gezien en gelezen (uitgave 2020), weet dat Pieter van den Heuvel goed overweg kan met hilarische ‘verwikkelingen’ met dieren. Deze keer zijn het zwart-wit gevlekte koeien die beslissen om een toren te bouwen van en met zichzelf. En de hele wei bouwt mee. Pablo en Marie vormen een stevige basis. Daarna volgen Suus en Truus (mét eten) en Bertha. Marieke en Henrieke genieten van het uitzicht daar zo lekker hoog en Lara voelt zich vogelvrij. Fien wil een wolk aanraken en Ties kijkt wat versuft naar al die drukte in de hoogte. Sommige koeien, zoals Gert,  krijgen een lift en anderen worden met een raket de hoogte in geschoten. En zo gaat het maar door. Tot de boer in de wei verschijnt en roept dat het wel weer mooi is geweest. Maar dan… Hoog in de ruimte…

Dit prentenverhaal vol humor en dolle fantasie begeestert en verbaast. Je weet niet waar eerst gekeken. De prenten focussen duidelijk op de hoofdactie, maar daarnaast is er nog zoveel meer om te ontdekken. Je raakt er niet op uitgekeken.
Zo ontdek je vele nevenverhaaltjes die je verbeelding prikkelen en plezieren.
De kleurrijke prenten zijn pareltjes. Met fijne pen en zachte kleuren schetst van den Heuvel sfeervolle composities vol verbazingwekkende details.
De tekst houdt hij beknopt. In vlotte zinnen geeft hij de essentie weer. Zo duidt hij telkens de hoofdzaak, terwijl je de rest zelf ontdekt met gemak en plezier.
Een dolle bundel vol fantasie en humor. Heerlijk om glimlachend in weg te dromen.

Eric Vanthillo - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Pieter van den Heuvel

Illustrator
Pieter van den Heuvel

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025773502

Aantal pagina's
46

Prijs
€14,99