Een stormachtig jaar voor Olle en Lena

aanrader Coverafbeelding van: Een stormachtig jaar voor Olle en Lena

Trefwoord(en)
vriendschap
familie
dagelijks leven

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Olle en Lena wonen naast elkaar en zijn beste vrienden. Maar dan komt er een nieuw meisje in de klas. Iedereen vindt haar leuk, vooral Olle doet zijn best om op te vallen. Hij probeert haar mee te betrekken in zijn activiteiten met Lena, maar dat is geen succes. Lena vindt dat maar niets, dus trekt Olle alleen op met Birgitte. Hij stopt ook met voetballen, waardoor hij niet merkt hoe moeilijk Lena het daar krijgt. Wanneer Olles moeder zwanger wordt is Lena boos, want zij wil al heel lang een broertje of zusje. Zo groeien ze beetje bij beetje uit elkaar. Tot Olle beseft dat hij Lena mist.

Olle en Lena zijn twee handen op één buik. Maar dan slaagt een meisje erin om alles in de war te sturen. De gevoelens die dan bij Olle en Lena naar boven komen zijn nieuw voor hen. Daar moeten ze leren mee omgaan. Maar ook in hun eigen leven en bij hun familie verandert er veel. Zo veel, dat ze allebei een woelig jaar beleven, waarin ze zelfs in een gevaarlijke storm belanden. Olles opa is voor allebei een belangrijke figuur. Ook hij speelt een grote rol in dit spannende jaar.
De tekst leest vlot en sleurt je helemaal mee door deze woelige tijd. Beide personages worden met veel diepgang beschreven, waardoor je voor allebei veel sympathie voelt. Je ziet als lezer wat er misloopt tussen hen, maar begrijpt ook hoe het kan gebeuren. Het is allemaal zo realistisch en herkenbaar dat je je mee een stukje van hun familie voelt. De gevoelige en tegelijk vrolijke sfeer zorgt voor een warm verhaal, waarin ook plaats is voor humor. De sporadische illustraties plaatsen hier en daar een accent. Een heerlijke aanrader!

Mik Ghys - september 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Maria Parr

Illustrator
Heleen Brulot   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2018

ISBN
9789401448352

Aantal pagina's
216

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Noors

Originele titel
Keeperen og haver

Vertaler(s)
Bernadette Custers