Een rondje over de bouwplaats

Coverafbeelding van: Een rondje over de bouwplaats

Trefwoord(en)
machines
bouwen
bouwwerken
voertuigen

Genre
prentenboek

Vanaf
2 jaar

Welke peuter gaat niet door een fase waarin hij of zij helemaal gek is van voertuigen? Vaak is het dan nog hoe groter en lawaaieriger hoe beter. En waar vind je die reusachtige voertuigen? Juist ja, op de bouwplaats.
Een rondje over de bouwplaats leert je vijf grote machines kennen: een betonwagen, een kiepwagen, een graafmachine, een bulldozer en een shovel. Elke machine krijgt een dubbele kartonnen pagina. Links zie je de machine en worden er verschillende onderdelen benoemd. Op de rechterbladzijde kan je zelf de machine laten rondrijden. Met behulp van een beweegbaar schijfje kan je kleintje de kiepwagen over een steengroeve laten rijden en bij de graafmachine is er zelfs een heuse rotonde om langs te sjezen. De tekeningen zitten vol kleine details en iets oudere kleuters kunnen ook nog vraagjes oplossen zoals ‘hoeveel bouwvakkers tel je?’ en ‘welke kleur heeft het zwaailicht?’. Hier en daar zijn wat moeilijkere woorden gebruikt zoals giek en pylon en die zijn prima geschikt voor de echte experts.
Een rondje over de bouwplaats is een stevig interactief kartonboek waar je peuters en kleuters die gek zijn op grote machines dolblij mee zal maken.

Mathilde Lemm - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Johnny Dyrander

Illustrator
Johnny Dyrander

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2021

ISBN
9789025774264

Aantal pagina's
10

Prijs
€12,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Make Tracks. Building Site.