Een potje vol liefs

Coverafbeelding van: Een potje vol liefs

Trefwoord(en)
lief
jaloers

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Vos en Hond zijn samen in het bos. Hond toont Vos een leeg potje en Vos vraagt zich af wat Hond daarmee wil doen. Hond zegt dat het een potje vol liefs is. Hij laat alle dieren iets liefs opschrijven en verzamelt dat in het potje. Alle dieren zijn enthousiast en schrijven lieve dingen over elkaar. Maar op een ochtend is het potje weg. De dieren zijn ongelukkig en gaan op zoek. Maar het potje is niet te vinden. Dus bedenken ze een oplossing: ze spreken de lieve woorden uit. Daardoor ontdekken ze zelfs de dader van de diefstal.

Iedereen heeft nood aan lieve woordjes, dat is wel duidelijk in dit verhaal. De kleine dieven van het potje waren immers jaloers op al die lieve woordjes voor anderen. Maar niemand had lieve woordjes voor hen. Gelukkig is dit een warm verhaal, waarin vriendschap centraal staat. Zo komt alles goed en zijn er voor iedereen lieve woordjes.
Tijdens het voorlezen wordt al snel duidelijk dat lieve woordjes belangrijk zijn. Dit verhaal kan dan ook een aanzet zijn om sneller iets liefs te zeggen tegen iemand anders. De illustraties versterken die warme sfeer en geven je een goed gevoel. De tekst leest prettig voor en vertelt samen met de illustraties een krachtig verhaal. Dit boek kan zeker een aanzet zijn om wat liever met elkaar om te gaan.

Mik Ghys - maart 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Daniëlle Schothorst   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2023

ISBN
9789044848397

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95