Een paard met een strik om

Coverafbeelding van: Een paard met een strik om

Trefwoord(en)
humor
fantasie
ruilen
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Als een ruiltocht vol avontuur dendert dit verhaal aan je voorbij.
Held van dienst is Vic. Hij zit op een muur en krijgt een pak van Amed, de postbode. In het pak zit een wolf. Maar Vic wil geen wolf. Hij brengt hem naar het verdwaalde meisje in het bos. Haar oma geeft hem een supersnelle sportauto. Daar zoeft hij mee tegen een boomstam die de weg verspert, waar hij twee boeven ontmoet. Ze pakken zijn auto af en geven hem een goed rapport. Dit rapport belandt in de tas van de winkelende dame in ruil voor een ballon met een mand. Ideaal voor oom Luc die altijd al een keer tot bij de wolken wilde. Van hem krijgt Vic een kijker. En zo gaat het verhaal verder: een boot, zoete koekjes, een geest in een fles, een baas met veertig rovers, en nog veel meer. Tot hij op het einde van de dag weer thuis komt met iets in zijn zak.

Diepgang moet je hier niet zoeken, wel veel leesplezier voor beginnende lezers en een dolle fantasie. Stefan Boonen doet het hoofdpersonage van de ene situatie in de andere belanden. Je zou het zelf niet verzinnen, al die situaties en personages die hij ontmoet. Altijd maar voor even want telkens wacht hem meteen al een nieuw avontuur.
De bijzondere illustraties van Vangeel vatten dit avontuur perfect in composities in retro-tinten die vooral het ritme goed weergeven. Hoe zij speelt met details en uitvergrotingen, met stukken tekst doorheen de prenten en met gestileerde vormen, dat alles prikkelt je verbeelding en doet je meeleven in de jachtigheid van het hoofdpersonage.

Eric Vanthillo - juli 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Stefan Boonen   

Illustrator
Julie Vangeel   

Uitgeverij
Pelckmans   


Jaartal
2022

ISBN
9789464018165

Aantal pagina's
62

Prijs
€17,50