Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten

Coverafbeelding van: Een mummie heeft mijn huiswerk opgegeten

Trefwoord(en)
Oude Egypte
tijdreizen
humor
avontuur
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Harry houdt van school! Als de leerkracht een opdracht voor hem op het bord schrijft, gebeurt er bij de oplossing iets vreemd. Harry belandt in het Oude Egypte. Hij begrijpt niets van het leven van die Egyptenaren, maar zal zich toch moeten aanpassen. Gelukkig voor hem komt hij aan het hof van de farao terecht. Diens zoon vindt het maar niks dat Harry in zijn leven komt. Tijdens zijn verblijf bij de Egyptenaren zoekt Harry verwoed naar een manier om terug in het heden te komen. Maar hoe?

Het boek staat aangegeven als een graphic novel, maar het is eerder een verhaal met heel veel illustraties die mee het verhaal vertellen. Door die overvloed aan illustraties leest het verhaal bijzonder snel en zijn die 225 pagina’s geen hinderpaal.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Harry. Of alle dingen die Harry meemaakt historisch kloppen, is van ondergeschikt belang in het verhaal. De humor en het avontuur overheersen. De titel heeft niets met het verhaal te maken en dient enkel als blikvanger.
De illustraties zijn allemaal uitgevoerd in zwart, geel en grijs. Ze zijn ook niet realistisch bedoeld. Mogelijk zullen ze ook niet bij iedereen in de smaak vallen. Achter het verhaal geeft Harry nog wat informatie over Egyptische goden, hiërogliefen en zijn persoonlijke top 10.
Fantasievol, humoristisch verhaal over een tijdreis naar het Oude Egypte.

Pol Van Damme - mei 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Thiago de Moraes   

Illustrator
Thiago de Moraes   

Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff   


Jaartal
2021

ISBN
9789024593798

Aantal pagina's
225

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
A Mummy ate my Homework

Vertaler(s)
Merel Leene