Een leven vol kleur – Alles is kunst, als je maar goed kijkt

Coverafbeelding van: Een leven vol kleur – Alles is kunst, als je maar goed kijkt

Trefwoord(en)
beeldende kunst
fantasie
kleuren
schilderen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Ed Franck vertaalde de haast poëtische woorden van Cara Manes meesterlijk tot deze eenvoudige vertelling waarin je de Franse artiest Sonia Delaunay leert kennen.
Heel het verhaal lang volg je haar en haar zoon Charles in een zoektocht naar hoe kleuren kunnen zingen en wat ze je allemaal vertellen, hoe ze kunnen dansen en hoe je tinten licht en vormen en kleuren kunt vangen. Tot slot vertelt ze hem ook dat kunst niet alleen dient om naar te kijken, maar je kan er ook in rondrijden, je kunt erop zitten, en je kan het op je lichaam dragen. Zo is kunst overal om ons heen aanwezig. Als zij op het einde van de (lange) dag weer thuis komen, dekt mama Charles toe met een warm deken vol kleur.

Niemand beter dan Fatinha Ramos kon dit verhaal illustreren. In haar typische tekenstijl plaatst zij figuren in grootse decors vol kleur. Zij toont met haar bonte kleurenpalet waar Sonia Delaunay voor stond. Nooit letterlijk, maar steeds met details die verwijzen naar haar werk.
Tussendoor vind je in het boek ook 4 originele werken van Delaunay, met de juiste uitleg erbij.
Dit is een geslaagd voorbeeld van speelse kunsteducatie waarmee je een artiest leert kennen (en appreciëren) die je voordien niet kende. Een nobel opzet!

Eric Vanthillo - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Cara Manes

Illustrator
Fatinha Ramos   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2021

ISBN
9789002274008

Aantal pagina's
36

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Sonia Delaunay, A Life of Colour

Vertaler(s)
Ed Franck