Een koninkrijk herrijst – Driesterrenkroon, deel 3

Coverafbeelding van: Een koninkrijk herrijst – Driesterrenkroon, deel 3

Trefwoord(en)
machtsstrijd
koningen
fantasy
magie
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

De drie kinderen hebben elk zo hun eigen problemen en nu ze elkaar uit het oog zijn verloren, weten ze niet of de profetie wel zal uitkomen. Ze ontdekken echter ook hun eigen magie en zullen die kunnen aanwenden in de ultieme strijd die zal volgen. Maar Heer Vicerin heeft duistere verbonden gesloten en zal tot het uiterste gaan om zelf de macht te kunnen grijpen.

Dit is het derde deel van de trilogie rond Elodie, Gulf en Tarlan. Ook nu begint het verhaal weer met een proloog die zich heel lang geleden afspeelde, maar belangrijk zal blijken voor de toekomst van het rijk. Na die proloog neemt het verhaal de draad weer op waar boek twee is geëindigd. Het is dus noodzakelijk de eerste twee delen van ‘Driesterrenkroon’ te lezen om dit verhaal te kunnen volgen.
Net als in het vorige deel verspringt het vertelstandpunt telkens naar één van de drie kinderen. De lezer weet meer van de gebeurtenissen dan de kinderen afzonderlijk. Veel van de hoofdstukken eindigen op een zogenaamde ‘cliffhanger’ waardoor de lezer geboeid verder wil lezen om te weten hoe de situatie van het personage evolueert.
De personages en hun omgeving zijn reeds gekend uit de twee vorige delen. Naarmate het slot nadert, is het wel enigszins voorspelbaar wat er zal gaan gebeuren. De magie en fantasy in het verhaal komen geloofwaardig en niet storend over. Zij maken gewoon deel uit van het geheel.
Waardige afsluiter van de trilogie die wel ietwat voorspelbaar eindigt.

Pol Van Damme - december 2017

Zoek op bib.be

Auteur
J.D. Rinehart

Uitgeverij
Standaard   


Reeks
Driesterrenkroon

Jaartal
2017

ISBN
9789002263118

Aantal pagina's
493

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Crown of Three. A Kingdom Rises

Vertaler(s)
Rob van Moppes