Een koffer met geld – Elvis Watt, deel 2

Coverafbeelding van: Een koffer met geld – Elvis Watt, deel 2

Trefwoord(en)
grootvaders
geld
erfenis
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Elvis’ opa is schatrijk. Elvis heeft van hem 2 miljoen euro gekregen om het contact tussen zijn opa en zijn mama te herstellen. Maar Elvis’ moeder wil haar vader niet zien. Dan bedenkt zijn opa iets nieuws. Deze keer krijgt Elvis een koffer met twintig miljoen euro. Wat moet hij daarmee doen? Hij wil zijn geld uitdelen en bedenkt een plan om iedereen in het dorp een bedrag te schenken. Zijn plan lukt, maar hij is niet de enige die geld uitdeelt.
Ondertussen is het erg moeilijk om goeie vrienden te blijven met Ole en Zoef. Het klikt zelfs beter met Femke, een van de zussen van Ole. Maar door het geld worden alle contacten heel moeilijk. Elvis had nooit gedacht dat miljonair zijn zo moeilijk was.

Dit vrolijke verhaal zet Elvis weer in de belangstelling. Al zijn problemen met zijn opa, zijn mama, zijn vrienden en vooral zijn geld. De koopzucht van de dorpelingen wordt uitgebreid in beeld gebracht, de hebzucht van iedereen wanneer ze koopjes kunnen doen. Het is triest en lachwekkend tegelijk. Ook de burgemeester komt er slecht uit, omdat ze zich heeft laten inpalmen door valse beloftes over geld. Alles draait dus om geld, en dat je het eigenlijk niet nodig hebt om gelukkig te zijn, zoals Elvis’ mama duidelijk laat zien.
Een vrolijk verhaal met gevoelige kantjes.

Mik Ghys - november 2014

Zoek op bib.be

Auteur
Manon Sikkel   

Illustrator
Annet Schaap   

Uitgeverij
Moon   


Reeks
Elvis Watt

Jaartal
2014

ISBN
9789048820320

Aantal pagina's
204

Prijs
€14,95